Kezdőlap  
Hírek
Média
Linkek
Kapcsolat
Hírek

MÁJRÁK MEGELŐZÉS ÉS ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁS

Kiegészitő terápiák: Bokrosgomba, Agaricus blazei Murill, Patkónyelv és apigenin flavonoid

A májrák diagnózisa legtöbbször előrehaladott állapotban történik, ezért az utóbbi 3 évtizedben a betegek túlélési esélyei lényegében nem javultak. A diagnózis idején a betegek 80%-ában helyileg szóródott májrákot ill. előrehaladott májbetegséget találnak, ami korlátozza a rendelkezésre álló terápiás lehetőségeket. Ezért kiemelkedő jelentősége van a megelőzésnek és a már megbetegedetteknél az életminőség javításnak.
Európában a májrák 85-95%-a májzsugor (cirrhosis) következtében alakul ki. A májzsugort előidézheti, pl. a túlzott alkohol vagy gyógyszerfogyasztás, krónikus gyulladás (amelyet többnyire a hepatitisz B ill. C vírus okoz), paraziták, aflatoxin (szennyezett magvakban, pl. rizsben előforduló penészméreg). A túlsúly, dohányzás, cukorbetegség, magas vércukorszint, fogamzásgátló tabletták, vörös húsok fogyasztása, magas inzulinszint (inzulin érzékenység problémája) szintén megnövelheti a májrák kialakulásának kockázatát. Gyermekeknél a májrák kialakulásának valószínűsége 200%-al növekszik abban az esetben, ha mindkét szülő dohányzik. Feltételezik, hogy a magas inzulinszint direkt májrák keltő hatással rendelkezik, mivel az túlsúly nélkül is kifejti káros hatását.
A kialakult májrák tünetei lehetnek: alsótesti fájdalom, duzzadt alsótest, súlyvesztés, étvágytalanság, telítettségérzet, fáradtság, gyengeség, hányinger, sárgás bőr és szem, sötét vizelet, láz. A életminőséget meghatározó tünetek előrevetítik a beteg túlélésének esélyeit is. Minél jobb a májrákban szenvedő beteg általános életminősége, valószínűleg annál hosszabb ideig él. A kemoterápia alatti fizikai erőnlét is meghatározza a túlélési időt, ezért előnyösnek bizonyulhat olyan alternatív eszközök alkalmazása, amely javít a betegek életminőségén és csökkenti a kemoterápia mellékhatásait.
Az Agaricus blazei Murill gyógygomba kivonatról placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérletben (Tajvan, Dél-Korea) is megerősítették, hogy javítja a rákbetegek életminősét és immunrendszerük működését, valamint jelentősen fokozza az inzulin érzékenységet. A Bokrosgomba kivonat (Japán) májdaganatban szenvedőknél az esetek 58,3%-ában okozott lényeges állapotjavulást vagy tumor regressziót. A Patkónyelv kivonattal több esetben tapasztaltak előrehaladott, áttétes májdaganatban szenvedőknél jelentős, részben teljes regressziót (Japán, Dél-Korea). Az apigenin flavonoid laboratóriumi kísérletekben dózisfüggően elősegítette a májrák sejtek pusztítását. A népgyógyászatban alkalmazott, a klinikai kísérletekkel és esettanulmányokkal is alátámasztott gyógygomba terápiák javíthatják a májrákban szenvedők életminőségét és túlélési esélyeit, valamint megelőzhetik a májrák kialakulását.


Információs szám: +36-30-391-8080  E-mail: info@apigenin.hu  Skype: (H-P, 8:00-16:00h)
Apigenin Economic Stúdió Kft